Dla dobra Geteborga …Spotkanie tematyczne w klubie ZPK Polonia Center

To bylo wazne spotkanie…

Bästa medlem av föreningen Polska Katoliker i Göteborg!

Jag vill börja med att tacka er för att jag fick den stora äran att komma och tala för er, men även för att du valt Göteborg som stad och för att du genom ditt engagemang bidrar till en bättre stad.

I lördags talade jag om hur vi Moderater har börjat att styra om Göteborg åt rätt håll efter 24 års vanskötsel av de rödgröna, men mycket återstår att göra och arbetet är endast påbörjat.

Dock går utvecklingen i Sverige åt fel håll och det är inte rimligt att Sverige pekas ut som ett av de farligaste länderna i Europa, att var tredje kvinna är rädd ute om kvällen, att barn förnedringsrånas på öppen gata eller att dömda våldtäktsmän får större skadestånd än sina brottsoffer.

Det behöver inte fortsätta så här utan utvecklingen går att vända. Skärp straffen och avskaffa mängdrabatten för brott. Utvisa utländska medborgare som blir dömda till brott som leder till fängelse och anställ fler poliser i yttre tjänst. Vi har finansiering för 650 fler poliser till Göteborg och för att göra yrket mer attraktivt vill vi höja polislönerna med 3000 kronor samt göra polisutbildningen betald. Vi vill också att militären ska kunna understödja polisen när det kommer till den systemhotande gängkriminaliteten då vi ser gängen och de kriminella klanerna som vår tids inhemska terrorister.

I Göteborg har vi lyckats med att gå från sju, av polisen klassade, särskilt utsatta områden till fem på endast fyra år och vi är fast beslutna att vi ska få bort samtliga. Vi har ökat tryggheten genom att införa trygghetskameror och ordningsvakter och förbättrad belysning runtom i staden och detta arbete vill vi utöka till ännu fler platser.

Men valet kommer inte bara handla om hur vi får Sverige tryggt igen utan också om vanliga människors familjeekonomi och om vad som finns kvar i plånboken i slutet av månaden.

Med en rödgrön regering väntar en enorm skattechock både kommunalt, regionalt och på riks. Under sina åtta år i regeringen har Magdalena Andersson redan höjt 46 skatter och nu vill S-distrikten i Göteborg, Stockholm och Malmö påhejade av LO och SSU att fastighetsskatten ska återinföras.

För ett vanligt hus i Göteborg skulle det innebära 45 000 kronor i höjd skatt och för en bostadsrätt 24 000 kronor enligt organisationen Skattebetalarna. Detta tillsammans med en ansvarslös rödgrön energipolitik och nedmontering av kärnkraften ihop med höjda räntor och inflation riskerar att driva göteborgarna från hus och hem. Vi säger skarpt nej till denna skattechock som för ett vanligt göteborgshushåll skulle innebära ökade månadskostnader på 4 600 kronor. Vi vill i stället sänka skatten för en vanlig arbetande familj med 1 000 kronor i månaden och införa ett högkostnadsskydd mot höga elpriser så att göteborgarna slipper att ha ont i magen i slutet av månaden när räkningarna ska betalas.

Under det moderata styret i Göteborg har vi lyckats med att få fler människor i arbete än på mycket länge och vi har nu den lägsta arbetslösheten av samtliga storstadsregioner. Vi har jobbat intensivt för att locka hit nya företag och i konkurrens med 40 olika sites i EU vann vi kampen om den största näringslivsetableringen i modern tid när Volvo/Northvolts nya batterifabrik med 3 000 nya arbetstillfällen valde Göteborg. Detta kommer inbringa uppemot en miljard i skatteintäkter årligen och det är genom hårt arbete som vi tillsammans bygger Göteborg starkt igen. Därför har vi också under vår tid infört motprestation för socialbidrag som för övrigt var min första motion när jag kom in i fullmäktige efter valet 2010 och på tal om socialbidrag så har vi haft de lägsta kostnaderna för dessa under hela 200-talet. Detta visar att moderat politik gör skillnad och att det spelar roll vem som styr vår älskade stad. Vi har också byggt fler bostäder än vi någonsin gjort vilket lett till att vi börjat bygga bort bostadsbristen och har den lägsta hemlösheten sen man började mäta densamma.

När jag blev vald och tog över ansvaret för stadsutveckling lovade jag att vi skulle leverera fler färdiga bostäder än vad tidigare S-styre gjort och annars skulle jag avgå. Vi har levererat det dubbla.

Valet kommer till stor del bli ett val om otryggheten, familjeekonomin, och om den svenska energikrisen och där har vi moderater och våra samarbetspartier till höger samsyn och bra lösningar på väljarnas problem. Eller som någon sa, ”om du inte har råd med elräkningen, inte har råd att tanka bilen och inte vågar gå ut om kvällarna så kanske det är dags att sluta rösta på S?

Återigen tack för att jag fick besöka er och tack för att du engagerar dig i föreningen Polska Katoliker i Göteborg och för en bättre stad.

Tillsammans ska vi fortsätta bygga Göteborg starkt och få ordning på Sverige!

Hampus Magnusson

Kommunalråd i Göteborg och kandidat nr 2 för Moderaterna till Göteborgs Kommunfullmäktige.