Taraka i Göteborg

Året 2023 gör bandet Taraka i samarbete med polska utrikesdepartementet en turné som heter ”Niepodległa-Niepodległej” (Den ena självständiga staten för den andra). Ett av syften är att visa Polens solidaritet med Ukraina. Den 9 september 2023 uppträder dem i Göteborg. Utan avgift!

Taraka definierar sin repertoar som slavisk musik i modern tappning med judiska och romska element, en blandning av folkmusik, rock och pop. Bandet grundades 2012 av sångaren, låtskrivaren och producenten Karol Kus. Gruppen gav konserter även i Ukraina, t  året 2014 under Euromajdan-demonstrationerna i Kyjiv då bandet framförde sin låt ”Podaj rękę Ukrainie” (Ge Ukraina en hjälpande hand). Låten har blivit en symbol för vänskapen mellan Polen och Ukraina.

Podaj rękę Ukrainie

Projektet av Polska institutet i Stockholm anordnas i samarbete med:
Ukrainska institutet i Sverige, Ukrainas ambassad i Stockholm, Nordic Ukraine Forum, Svenska kyrkan, Polonia Center i Göteborg och Föreningen Polska Katoliker i Göteborg.

9.09.2023, kl. 12.00 – Göteborgs domkyrka, Kyrkogatan 28, Göteborg